Skip to content

3D-visualisatie

Om een nauwkeurig hoogtemodel en tevens scherpe luchtfoto van een terrein te in te winnen werkt MILON nauw samen met ervaren en gecertificeerde drone-operators met erkende drones. Naast de hoogtedata en meetpunten worden ook referentiemetingen met 06-GPS uitgevoerd.

Met de specialistische software wordt de data door professionals verwerkt. Hieruit kunnen tevens individuele volumebepalingen worden gegenereerd en deze informatie wordt door ons ook verwerkt in de online GIS-applicatie, MILON MapViewer. Met deze zeer nauwkeurige data die vele malen nauwkeuriger is dan de traditionele meetmethoden wordt een optimaal digitaal terrein model (DTM) gemaakt dat tevens als 3D-visualisatie en in Virtual Reality te bekijken is.

Met deze methode wordt niet alleen tijdwinst behaald aangezien deze werkwijze vele malen sneller is dan de conventionele meetmethoden. Omdat er geen medewerkers op de veelal grillige en onveilige locaties hoeven te komen (de drone vliegt er tenslotte zonder hinder overheen) is deze werkwijze ARBO-technisch verantwoord, risico verminderend en veel minder arbeidsintensief. Ook kunnen werkprocessen op de locatie doorgang vinden en is het niet nodig om werkzaamheden op het terrein stil te leggen.

De data wordt voor optimale presentatie verwerkt tot hoge resolutie 3D-visualisaties en kan apparaat onafhankelijk en zelfs met Virtual Reality worden bekeken om een optimaal beeld te geven van de locatie.

Meer weten over dit onderwerp?

Voor meer informatie over dit onderwerp is Norma van den Wijngaard bereikbaar via norma@milon.nl of 073-5477253.