Deelname initiatief

MOVUS

Uit de commissie Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van ReVUS (platform voor ondernemersverenigingen uit Veghel, Uden en Schijndel) is het genootschap MOVUS opgericht. Deze groep van 14 ondernemers heeft zich ten doel gesteld om MVO binnen hun eigen organisaties en de regio te bevorderen. Op 1 juli 2014 hebben de deelnemende partijen een intentieverklaring ondertekent.

MOVUS staat voor Maatschappelijk Ondernemen Veghel, Uden en Schijndel én voor moveren, wat staat voor bewegen: we willen namelijk de regio op het vlak van MVO in beweging brengen. In de intentieverklaring zie je het logo dat hiervoor ontworpen is en de deelnemende partijen. MILON is een van de deelnemers aan dit initiatief. Bekijk de intentieverklaring door op de afbeelding te klikken.

In een periode van circa 2 jaar zal aan de hand van negen thema’s MVO concreter in de organisaties worden ingebed. Per sessie wordt één van de negen MVO thema’s behandeld uit de richtlijnen van ISO 26000, die aansluiten bij de criteria van MVO Nederland voor midden en klein bedrijf. Wat heeft het bedrijf op dit vlak te bieden? Gedachten worden uitgewisseld en ervaringen worden gedeeld. Doel is leren en elkaar inspireren met als doel resultaat te boeken. MOVUS is geen erkend onderdeel van MVO Nederland.

Schermafbeelding-2015-06-07-om-23.40.07

Meer weten over dit onderwerp?

Voor meer informatie over dit onderwerp is Robert van Heeswijk bereikbaar via robert@milon.nl of 073-547 72 53.