Skip to content

Wie zijn wij?

Algemeen

MILON, gevestigd in Veghel, is een onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van bodem, bouwstoffen en milieu. In 1992 begon de onderneming als bodemadviesbureau. Sinds 2001 is MILON ook actief op het gebied van vergunningen en bestemmingsplannen.

MILON biedt, met haar goed opgeleide medewerkers, een gemotiveerd en uitstekend team met een ruim aanbod aan specialismen, service en kwaliteit. U kunt rekenen op een hoge mate van proactief meedenken en handelen.

Kwaliteit

MILON is gecertificeerd en voldoet aan kwaliteitsvoorwaarden en protocollen, passend in deze sector. Zo is MILON gecertificeerd conform ISO 9001 en VCA** en erkend door het Ministerie van I&W. Bekijk de pagina ‘Certificering‘ voor meer informatie.

Sfeer

MILON is een vriendelijke onderneming, die deskundigheid hoog in het vaandel heeft. Transparantie, snelheid en inlevingsvermogen kenmerken het bedrijf. Het bedrijfspand met op de tweede verdieping een ontvangst- en presentatieruimte in de vorm van een grand café, bevestigt dat het om een Brabants bedrijf gaat met een ‘warm onthaal’.

Experts

MILON profileert zich in de markt als een expert en is daarnaast ook allround partner voor bedrijven, instellingen, overheden en particulieren. Met MILON beschikt een opdrachtgever over één aanspreekpunt op het gebied van bodem, bouwstoffen en milieu.

Kracht

Als kracht van MILON worden door opdrachtgevers en medewerkers genoemd: deskundigheid, kwaliteit, snelheid, klantgerichtheid, praktisch, probleemoplossend, compact, korte lijnen en de plezierige cultuur van het bedrijf.

MILON-academie

MILON stelt hoge eisen aan de ‘know how’ van de eigen medewerkers. Zowel individueel en als groep. Daarom worden regelmatig kennisbijeenkomsten georganiseerd en volgen medewerkers cursussen. MILON verzorgt op verzoek zelf ook trainingen en cursussen voor opdrachtgevers en andere relaties.

Aanpak en activiteiten

MILON heeft sinds haar oprichting veel ervaring opgedaan in diverse vormen van (bodem)onderzoek. In samenwerking met andere bedrijven verzorgt MILON de aanvragen van omgevingsvergunningen, van bouwvergunning tot milieuvergunning. Dit betekent dat voor iedereen die een archeoloog, ecoloog, planoloog, lucht-, water-, geluid-, of bodemexpert zoekt, MILON de oplossing heeft.

Onder integrale en deskundige begeleiding van MILON kunnen bedrijven en particulieren op die manier een vergunningaanvraag goed voorbereiden en zoveel mogelijk integraal aanbieden aan het bevoegd gezag. Hierdoor zal het proces sneller verlopen en uiteindelijk kosten besparen. Met deze integrale aanpak heeft MILON in de loop der jaren een vaste en trouwe klantenkring opgebouwd. Via één loket, één contactpersoon en een nauwe samenwerking belooft MILON dienstverlening op maat. Om deze belofte ook steeds weer waar te maken, weet MILON als onderneming van aanpakken!

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

MILON hecht grote waarde aan maatschappelijk, dus duurzaam, verantwoord ondernemerschap. Als organisatie staat MILON dan ook voor een langetermijnvisie. Deze langetermijnvisie wordt vertaald naar het handelen in overeenstemming met onze kernwaarden respect, vertrouwen, kwaliteit en ruimte om te ondernemen. Daarbij worden deze kernwaarden niet alleen tussen MILON en haar relaties toegepast, maar ook binnen de interne processen van MILON.

Door toepassing van deze kernwaarden wordt er op een proactieve manier gewerkt aan de verbetering van alle ruimtelijke, milieutechnische en sociale aspecten binnen de cirkel van invloed van MILON. Er is op deze manier een gebalanceerde aandacht voor de 3 P’s: People, Planet en Profit. Naast het verwerken, behouden en bewaken van deze kernwaarden heeft MILON zich tevens ten doel gesteld om binnen de bedrijfsvoering een verduurzaming te creëren op het gebied van huisvesting, mobiliteit en inkoopwaarden.

Meer weten over dit onderwerp?

Voor meer informatie over dit onderwerp is Patrick Trikels bereikbaar via patrick@milon.nl of 073-547 72 53.