Skip to content

Afstudeeronderzoek bij MILON; Rutger aan het woord

In maart is Rutger begonnen aan zijn afstudeeronderzoek bij MILON. Hieronder lees je meer over het onderzoek dat hij uitvoert en hoe het hem tot nu toe bevalt.

Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Rutger van Wersch, 21 jaar oud en ik woon in Den Bosch. Ik studeer Informatiekunde op de Universiteit van Utrecht. Bij informatiekunde draait het vooral om de samenwerking tussen mens, bedrijf en IT. De opleiding bevalt me erg goed, en ik zit nu in mijn laatste jaar. Dat betekent dat ik ga afstuderen, en daarvoor doe ik een onderzoek en schrijf ik een scriptie. Dit onderzoek voer ik uit bij MILON.

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te tennissen en te golfen. En natuurlijk leuke dingen doen met vrienden.

Wat voor onderzoek/opdracht ga je doen bij MILON?

Ik ben bezig met een project waarmee we het fundament voor de digitalisering van MILON plaatsen. Dit doen we door een gedeelde visie tussen de operationele organisatie en IT te creëren. Zo kunnen de twee delen beter met elkaar communiceren. Ik ga binnen MILON een aantal workshops organiseren zodat we de samenwerking en communicatie van bedrijf en IT naar een hoger niveau kunnen tillen. Hier gaat veel wetenschappelijk onderzoek aan vooraf.

Hoe bevalt dat tot nu toe?

Het bevalt me tot nu toe erg goed bij MILON. Er werken gezellige mensen en ik werd vanaf het begin meegenomen in de bedrijfsuitjes en informele gelegenheden. Iedereen is ook bereid om me te helpen met mijn onderzoek.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Ik heb eerst veel vooronderzoek gedaan. Daarin herken ik veel dingen van mijn opleiding, en die kan ik nu toepassen bij MILON. De branche waarin MILON zich bevindt was nieuw voor mij, dus ik moest me eerst verdiepen in de activiteiten van MILON. Zo heb ik bijvoorbeeld met de veldwerkers meegekeken.

Wat zijn de toekomstplannen?

Ik wil eerst afstuderen van mijn bachelor. Daarna pak ik een jaartje om te gaan werken en mezelf verder te ontwikkelen, door bijvoorbeeld cursussen te volgen. Misschien ga ik daarna starten met een master, zoals information sciences. Wat ik later wil gaan doen weet ik nog niet precies. Maar het zal wel gaan lijken op wat ik nu bij MILON doe. Interessante vraagstukken oppakken, het koppelen van IT en bedrijf, en daarbij veel communiceren.