Skip to content

Fabrikant-eigenverklaring (Fev) voor Betonstations B.V begeleid door MILON

Recentelijk heeft MILON Betonstations B.V. begeleid bij het uitvoeren van enkele onderzoeken met betrekking tot het behalen van een Fabrikant-eigenverklaring voor een cementgebonden bouwstof.

MILON heeft daarbij de milieu hygiënische kwaliteit van een partij cementgebonden product bepaald, middels een partijkeuring Besluit bodemkwaliteit. Dit is een onderdeel van het toelatingsonderzoek voor een Fabrikant-eigenverklaring. Het materiaal van Betonstations B.V. is bij 14 verschillende franchisenemers gekeurd.

Betonstations B.V.

Betonstations levert machines en een franchise concept voor het afhalen van kleine hoeveelheden beton en andere cementgebonden producten. Aannemers, stratenmakers of particulieren kunnen bij een Betonstation terecht om direct een cementgebonden product af te halen.

Fabrikant-eigenverklaring (Fev)

De fabrikant-eigenverklaring is een type milieu hygiënische verklaring voor bouwstoffen. Deze kan door de producent zelf afgegeven worden. Daarmee ligt de verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van het product volledig bij de fabrikant. Dit wordt gedaan bij producten waarbij zware borging van de kwaliteit niet nodig is, zoals cementgebonden producten.

Met de hulp van MILON konden de benodigde onderzoeken in relatie tot het behalen van de Fabrikant-eigenverklaring uitgevoerd worden.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Jeffrey van Hout via jeffrey@milon.nl of 073-5477253