Skip to content

Meeloopdag bij MILON

Vorige week heeft Floortje een dag meegelopen bij MILON. Lees hieronder wat ze zoal heeft gedaan en hoe het haar is bevallen. Bedankt voor de hulp! 💪 

Floortje aan het woord:

Hi ik ben Floortje Engelen. Ik zit op het Zwijsen College in Veghel. Ik heb een opdracht van school gekregen om een dag mee te lopen in een bedrijf. Ik had gekozen voor het werk van mijn vader. Mijn vader is bij MILON projectleider en kwaliteitscoördinator. Als projectleider voert hij allerlei bodemonderzoeken en partijkeuringen uit. Als kwaliteitscoördinator regelt hij alles op het gebied van certificering.

We zijn als eerst gaan kijken bij Toon, die bij Basisschool de Bunders in Veghel een watermonster ging nemen. Het watermonster maakt onderdeel uit van een bodemonderzoek die daar uitgevoerd wordt. Mijn vader heeft hem geaudit, oftewel gekeken of Toon alles volgens de regels doet. Het duurde allemaal wat langer omdat het hek op slot was. Brrrr wat was het koud daar. Daarna moesten we ook nog de waterputjes zoeken, omdat die helemaal ondergesneeuwd waren. Toon vertelde hoe een watermonster genomen wordt en wat hij allemaal moet meten. Mijn vader controleerde ook nog de EHBO-koffer en brandblusser die in de veldwerkbus stonden. Alles was in orde.

Daarna gingen we naar Helmond, om een project van mijn vader te bekijken. Er wordt daar een bodemonderzoek uitgevoerd omdat er in de woonwijk een nieuw riool aangelegd gaat worden. Niels was daar al aan de gang. Hij had net een buis in de grond geboord, die gebruikt wordt voor het onderzoeken van het grondwater. Ook moesten er boringen tot 2,5 meter diep gezet worden. Daar mocht ik er ook een van boren. Dat is hard werken zeg. Kreeg het er wel lekker warm van. Niels bekijkt, voelt en knijpt in de grond. Grappig. Daarna stopt hij alles in potjes en zet alle gegevens in een mini tablet.

Ik vond het super fijn dat ik een dagje bij MILON mee mocht kijken. Ik heb echt leuke dag gehad. Dank jullie wel.

Groetjes Floortje.