Skip to content

Ondernemers opgelet!

Bent u al op de hoogte van het feit dat u vóór 1 juli 2019 aan Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) door moet geven welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen?

Voor wie geldt de informatieplicht?
Alle bedrijven die op jaarbasis meer dan 50.000 kWh of meer dan 25.000 aardgas(equivalenten) verbruiken worden door RVO verplicht te rapporteren welke energiebesparende maatregelen uit het activiteiten besluit zij genomen hebben. Vergunningplichtige (type-c) bedrijven worden uitgezonderd van de informatieplicht.

Wanneer voldoet u aan de informatieplicht?
U dient hiervoor vóór 1 juli 2019 in te loggen op www.mijnrvo.nl met behulp van uw e-herkenningsmiddel niveau 1. In het loket geeft u aan welke verplichte energiebesparende maarregelen uit het Activiteitenbesluit u reeds al genomen heeft en welke niet.

Ook als u nog geen enkele verplichte energiebesparende maatregelen genomen hebt, bent u verplicht dit door te geven via het e-loket. Doet u dit niet dan kan de gemeente handhavend optreden middels een dwangsom.

Wat kan MILON voor u betekenen?
Wilt u liever volledig ontzorgt worden dan kan MILON namens uw bedrijf de gegevens invullen in het e-loket. MILON heeft ervaring met het uitvoeren van energiebesparingsonderzoeken en kent de erkende energiebesparende maatregelen uit het activiteitenbesluit. Middels een kort bedrijfsbezoek of telefonisch overleg inventariseren wij uw bedrijfsgegevens die we vervolgens invoeren via het loket, zodat voldaan wordt aan de informatieplicht.

Meer weten, neem dan contact op met Stephan Kuijken via stephan@milon.nl of 06-31639305.

Voor meer informatie kunt u tevens de site van het RVO bezoeken: https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/energie-besparen/informatieplicht-energiebesparing