Skip to content

Project Vliegkamp Valkenburg Katwijk

MILON heeft de afgelopen maanden een begin gemaakt met het in kaart brengen van de bodem van Vliegkamp Valkenburg op het opgedoekte militaire complex in Katwijk. Op dit terrein worden in de komende jaren 5000 woningen gebouwd.

Belangstellenden konden begin februari tijdens een open dag afscheid nemen van dit complex en bijvoorbeeld een route van 7,5 kilometer over de basis per fiets afleggen. Er kon een kijkje worden genomen in de oude verkeerstoren en in de vip-hal, waar koningin Beatrix ooit bezoekende staatshoofden ontving. Daar is een tentoonstelling gewijd aan de toekomst van het gebied.

Vlakbij de oude verkeerstoren konden de bezoekers de MILON container natuurlijk niet missen! Bezoekers konden ook een klein stukje van het vliegveld mee naar huis nemen: voor 10 euro werden stenen uit de landingsbaan verkocht. De opbrengst gaat naar de Stichting Historie Marinevliegkamp Valkenburg.
Via onderstaande link kan u het hele artikel lezen: http://nos.nl/artikel/2016518-stukje-vliegveld-valkenburg-mee-naar-huis.html.