Skip to content

Stage bij MILON; Mathijs en Anike aan het woord

Stage bij MILON; in september zijn er bij MILON twee nieuwe stagiairs gestart. Mathijs en Anike werken in een periode van 20 weken aan een stageopdracht. Lees hieronder meer over de opdracht die ze uitvoeren en hoe dat tot nu toe bevalt.

Kunnen jullie jezelf even voorstellen?

Mathijs: Ik ben Mathijs Spierings, 19 jaar oud en ik kom uit Rosmalen. Ik studeer Applied Geo-Information Science op HAS hogeschool. Bij deze hbo-opleiding maak je het mogelijk om ruimtelijke vraagstukken rondom actuele onderwerpen zoals wateroverlast en biodiversiteit inzichtelijk te maken. Dit kan onder andere door het analyseren van data. Deze data wordt vervolgens omgezet naar informatie in de vorm van apps, infographics, dashboards en andere online toepassingen. Het is een werkveld in ontwikkeling en het wordt voor veel bedrijven steeds belangrijker. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met gamen, fotografie en mijn bijbaan bij de Albert Heijn.

Anike: Ik ben Anike van Herp, 18 jaar oud en ik kom uit Ammerzoden. Ik volg de studie Milieukunde op HAS hogeschool in Den Bosch. Hier leer je duurzame oplossingen te bedenken op het gebied van bodem, water, lucht en energie. Door stage te lopen probeer ik er achter te komen welk werkgebied mij het meest ligt. Naast mijn studie zit ik bij de fanfare en in het weekend sta ik op de markt als bijbaan.

Met wat voor opdracht ben je bezig bij MILON?

Mathijs: MILON heeft een interne mapviewer in gebruik. Mijn doel is om deze mapviewer door te ontwikkelen om de potentie en de inzet van ons product intern breder uit te dragen. Daarmee kunnen ook de processen van interne collega’s efficiënter verlopen. Hier komt nogal wat bij kijken; interviews afnemen, concepten maken en uitleggen aan collega’s. Daarnaast maak ik hand-outs voor mapviewer zodat MILON het ook in de toekomst efficiënter inzet. Dit alles doe ik in samenwerking met collega’s bij MILON.

Anike: Bij MILON doe ik nader onderzoek naar microplastics in de bodem. Hierbij kijk ik naar wat MILON kan verwachten op het gebied van wet- en regelgeving en op welke termijn ze hiermee te maken gaan krijgen. MILON wil hier goed op voorbereid zijn en in het beginstadium pro-actief haar klanten kunnen informeren en ondersteunen.

Hoe bevalt het tot nu toe bij MILON?

Mathijs: Het bevalt mij tot nu toe erg goed. Ik merk dat hier vaker stagiairs rondlopen want ik werd vanaf het begin heel goed opgevangen. Er hangt een huiselijke sfeer op kantoor en ik heb erg gezellige collega’s. Het doel van MILON is om de digitale services te verbeteren en meer gebruik te maken van de mogelijkheden van Geo-information science. Dit vind ik mooi om te zien.

Anike: Ik vind het een super leuk bedrijf. Iedereen hier is bereid om me te helpen met mijn opdracht. Doordat er zoveel kennis aanwezig is leer ik erg veel. De opdracht is echt een uitdaging en daar hou ik van.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Mathijs: Op school maken we veel gebruik van online programma’s om data te verzamelen en te visualiseren. Nu kan ik deze programma’s in de praktijk gebruiken en dat is toch net even anders.

Anike: Op school krijg je lessen over verschillende onderwerpen en deze kennis kan ik toepassen in deze opdracht. Als voorbeeld heb ik op school lessen gehad op het gebied van bodem. Hierbij leer je onder andere dat de bodem afhankelijk is van verschillende parameters. De verspreiding van microplastics is ook afhankelijk van verschillende parameters in de bodem.

Wat zijn je toekomstplannen?

Mathijs: Na mijn stages weet ik pas wat ik echt interessant vind. Ik wil werkervaring opdoen en bij verschillende bedrijven rondkijken om te bepalen wat ik zelf wil gaan doen. De opleiding is erg breed dus ik kan nog veel kanten op. Maar waarschijnlijk wordt het wel een beetje hetzelfde als wat ik nu bij MILON doe.

Anike: Ik weet nog niet welke kant ik op wil. Ik vind tot nu toe de beleidskant interessanter dan de technische kant van de opleiding. De kans is dus groot dat ik daar later ook in terecht kom. Het lijkt me leuk om bij een adviesbureau als MILON aan de slag te gaan.