Skip to content
gierbier milon avond

Bijeenkomst studenten over MILON en Gierbier

Gisteravond is er in het grand café van MILON een bijeenkomt gehouden voor studenten van de HAS en van Van Hall Larenstein. De avond stond in het teken van Gierbier en het werken bij een milieuadviesbureau.

Gierbier is een uniek speciaalbier, gebrouwen van gerecycled mestwater. Een mooi duurzaam initiatief, wat zo’n 5 jaar geleden is bedacht door Bjorn Barten uit Sint-Antonis. Bjorn heeft de studenten tijdens de bijeenkomst meegenomen in hoe het biertje tot stand is gekomen. Ook heeft hij laten zien hoe het productieproces er uit ziet. MILON-directeur Patrick Trikels heeft verteld over de werkzaamheden van MILON en hoe het is om bij een milieu adviesbureau te werken.

Het programma werd afgesloten met een pub quiz met uiteenlopende vragen over ons vakgebied en over bier. Vragen als “wat is het meest gedronken biermerk ter wereld”, maar ook vragen als “Wat is de minimale boordiepte bij een verkennend bodemonderzoek?” kwamen aan bod. Na de pub quiz is het Gierbier geproefd en concludeerden de studenten dat het bier zeker niet naar mest smaakt…

Wij kijken terug op een gezellige avond en hopen dat we de studenten wat over de praktijk hebben kunnen bijbrengen.