Skip to content
milon schijndel beroependag kinderen

Bodemmonsters nemen tijdens Beroependag

Onze veldwerkers Antoine Franken en Tijn Kanters (veldwerker in opleiding) hebben met veel enthousiasme een bijdrage geleverd aan de Beroependag bij Let’s Play in Schijndel.

Beroependag

De Beroependag wordt door Let’s Play georganiseerd voor verschillende klassen (groep 5-8) van alle basisscholen van Schijndel. De kinderen kunnen zich vooraf inschrijven voor het beroep waar ze meer over willen weten. In dit geval natuur en milieu. Onze collega’s Antoine en Tijn hebben de kinderen laten ervaren hoe het is om als veldwerker te werken. Zo krijgen ze de kans om een beroep te ervaren en hun talenten te ontdekken.

Activiteit

Tijn en Antoine hebben de kinderen uitgelegd hoe ze een kaart op schaal kunnen lezen en hoe ze met een meetwiel een locatie in het veld kunnen bepalen. Hierna zijn de kinderen op de aangekomen locatie met een grondboor gaten gaan boren, waarna door Tijn en Antoine in het gat een peilbuis is geplaatst. Uit de peilbuis werd grondwater opgepompt. De kinderen waren erg enthousiast en zijn met een lach op hun gezicht en een smerige broek naar huis gegaan.