Skip to content

Doen waar je voor staat

Met de komst van ons duurzame dakterras is er een aangename plek voor samenkomsten gecreëerd, maar deze plek is meer dan alleen dat. Deze plek staat symbool voor onze identiteit als organisatie.

Als organisatie willen wij vooruitstrevend zijn op het gebied van duurzaamheid. Naast dat wij onze opdrachtgevers begeleiden bij het verduurzamen van processen, worden we ook zelf ieder jaar een stukje duurzamer. Zo verminderen wij jaarlijks onze CO2 -uitstoot en is ons kantoor ingericht met verschillende circulaire materialen, zoals de receptie die van sloophout is gebouwd.

Onze ontvangstruimte en onze receptie (klik op de afbeeldingen om deze te vergroten)

Ons duurzame dakterras is een mooie aanvulling op onze persoonlijke werkomgeving. Het gebruik van circulaire materialen, in combinatie met de aanwezigheid van vele planten, past bij onze duurzame en groene identiteit. Met een weids uitzicht op de omgeving, 3 picknickbanken, een grote barbecue en meerdere plantenbakken is er een aangename plek gecreëerd om buiten te vergaderen, opdrachtgevers en partners te ontvangen, te lunchen en onze geliefde vrijdagmiddagborrel in de zon te houden.

Materialen

Voor het bouwen van de plantenbakken is zo’n 500 meter sloophout gebruikt. Voor de fundering van het dakterras is er 2.900 kilogram betongranulaat, 1.700 kilogram menggranulaat, 1.800 kilogram ballastgrind en 1.300 kilogram hydrokorrels gebruikt. Al deze materialen zijn sloopmaterialen uit de bouw. Ter bescherming van het dak is er gebruik gemaakt van hergebruikte tempex en PER die afgekeurd is voor de nieuwbouw. De plantenbakken zijn van een druppel-irrigatiesysteem voorzien, waarmee er minimale waterverspilling plaatsvindt.

Een goede samenwerking

Wij hebben een belangrijk deel van de materialen te danken aan twee genereuze opdrachtgevers. GrondStoffenCentrumNederland (GSCN) uit Tiel heeft ons gesponsord met betongranulaat en menggranulaat en Hendrickx Grondwerken uit Molenschot heeft ons gesponsord met ballastgrind. Onze dank hiervoor is groot. Dit is een weerspiegeling van de soort samenwerking waar MILON voor staat: een samenwerking met duurzame wederkerigheid.

Inspiratie

Met dit dakterras hopen wij een inspiratie voor anderen te zijn om duurzamere keuzes te maken. Naast dat wij onze opdrachtgevers advies geven over verduurzamen en het inzetten van circulaire materialen, laten wij zo zien dat we zelf ook dóen wat we verkondigen.

Advies over duurzame toepassingsmogelijkheden

MILON is uw persoonlijke adviseur voor duurzame toepassing en hergebruik van (secundaire) bouwstoffen en afvalstoffen. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden binnen uw organisatie? Neem dan contact op met onze specialist Erik Bevers via erik@milon.nl of via ons algemene nummer 073-5477253.

Advies over verduurzamen door terugdringen CO2 uitstoot

De CO2-Prestatieladder is het snelst groeiende certificeerbare MVO-instrument in Nederland en heeft een aantal voordelen. Zo stimuleert de CO2-Prestatieladder om uw eigen energieverbruik en CO2-uitstoot te kennen én te verminderen. Daarnaast resulteert het in een kostenbesparing op de energierekening. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden binnen uw organisatie? Neem dan contact op met onze specialist Norma van den Wijngaard via norma@milon.nl of via 073-5477253.

Sfeerimpressie van het dakterras (klik op de afbeelding om te vergroten)