Skip to content

Hulp nodig bij het invullen van de IPPC-Tool?

Heeft u ook de brief van de omgevingsdienst ontvangen met het onderwerp “Informatieverzoek BREF-afvalbehandeling”?

Als u hulp nodig heeft bij het invullen van de IPPC-tool, dan helpen wij u graag! Onze milieuspecialisten Norma van den Wijngaard en Robert van Heeswijk hebben beiden ruimschoots ervaring met het maken van BREF-toetsen.

Wat houdt de BREF-afvalbehandeling in?

Bedrijven die een Integrated Pollution and Prevention Contol (IPPC)-installatie hebben, moeten op last van de Omgevingsdienst aantonen dat ze voldoen aan de Best beschikbare technieken (BBT) zoals omschreven in de BAT Reference documents (Brefs). Dit betekent dat bedrijven die onder de RIE vallen moeten nagaan in hoeverre zij nog aan de BBT-conclusie van de BREF Afvalbehandeling voldoen. Om dat te bepalen wordt door de Omgevingsdiensten gevraagd de IPPC-tool in te vullen.

De door Omgevingsdienst ontwikkelde IPPC-tool is te vinden op de volgende webpagina: https://www.brabant.nl/applicaties/producten/omgevingsvergunning_voor_het_milieu_aanvragen_6208

Contact
U kunt vrijblijvend contact opnemen met Norma van den Wijngaard via norma@milon.nl, of met Robert van Heeswijk via robert@milon.nl of via 073-5477253.