Skip to content
stage bij milon

Afstuderen en stage lopen bij MILON

Bij MILON begeleiden wij graag studenten. Ze brengen een hoop gezelligheid en hebben vaak verrassende ideeën en een frisse blik. Momenteel hebben wij twee enthousiaste studenten in ons team, namelijk Marloes en Tijn. Wat is hun achtergrond en hoe bevalt de stage ze tot nu toe? Onze marketing en communicatiemedewerker Sicco vroeg ze naar hun ervaringen.

Marloes van de Kemenade

Marloes is bezig met haar afstudeerstage van de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement aan de Avans Hogeschool in den Bosch. Voor haar afstudeeronderzoek gaat zij de behoeften naar een online portaal van klanten en potentiële klanten onderzoeken.

Hoi Marloes, hoe gaat het met je onderzoek?

Het gaat goed. Ik zit nu in week 5 van een traject van in totaal 20 weken en ik loop goed op schema. In het begin was het best overweldigend, omdat je veel informatie over je heen krijgt. Inmiddels heb ik de opdracht goed kunnen aanscherpen en heb ik een duidelijke planning voor ogen. Binnenkort ga ik beginnen met de eerste interviews en ik ben erg benieuwd wat die op gaan leveren.

Kun je iets meer vertellen over de inhoud van je onderzoek?

Momenteel is MILON bezig met het opzetten van een online portaal voor de klanten. Hiermee kan de klant bijvoorbeeld tijdens een onderzoek toegang krijgen tot de onderzoeksresultaten en het onderzoeksproces. Ik mag onderzoeken wat (potentiële) klanten hierbij precies belangrijk vinden en hoe MILON hier het beste op in kan spelen.

Hoe vind je MILON als bedrijf?

Het is een erg fijn bedrijf om af te studeren. De sfeer is goed, en ik krijg erg veel ondersteuning wanneer ik vragen heb. Ik merk dat ik bij iedereen terecht kan en dat er de tijd voor me wordt genomen. Daarnaast is het een flexibel bedrijf. Zo heb ik nog een herkansing waarvoor ik soms een dag naar school moet, en dat is gelukkig geen enkel probleem.

Wat heb je tot nu toe geleerd?

Ik heb geleerd om proactief te zijn en om mijn verantwoordelijk te nemen. Wanneer ik vragen heb dan moet ik zelf de verantwoordelijkheid nemen om op iemand af te stappen en een vraag te stellen. Mensen zullen niet zelf naar je toe komen met de informatie die je nodig hebt.

Ook heb ik een hele hoop geleerd over de wereld van milieu, bodem en bouwstoffen. Iets waar ik vooraf vrijwel niks van af wist.

Wat zou je na je afstuderen willen doen?

Ik weet nog niet precies wat ik zou willen doen, maar ik zou graag een functie willen hebben waarbij ik leiding mag geven, kan organiseren, creatief kan zijn en ondernemend kan zijn. Mij lijkt het eigenlijk het leukste om later een eigen bedrijf te beginnen op het gebied van uiterlijke verzorging of mode. Eventmanagement lijkt me ook heel leuk. Maar dit hou ik nog lekker open tot ik straks afgestudeerd ben en dan zie ik wel wat op mijn pad komt.

 

Tijn Kanters

Tijn is 2e jaar student onderzoeker natuur en milieu aan het Helicon MBO in Den Bosch. Hij is momenteel bezig met zijn meewerkstage van in totaal 10 weken. Tijn assisteert ons op alle afdelingen, zowel op kantoor als in het veld, maar hij heeft de meeste ambities en interesses in het veldwerk. Hierom houdt hij zich voornamelijk bezig met ondersteuning van de veldwerkers.

Hoi Tijn, hoe bevalt de stage tot nu toe?

De stage bevalt me erg goed! Het is een gezellige plek en iedereen die is super sociaal. Je kan overal binnenlopen als je iemand nodig hebt. Ik kom met veel mensen in aanraking en krijg een goed beeld van wat er allemaal bij een milieuadviesbureau gebeurt.

Hoe ziet een stageweek van jou er uit?

Ik loop 4 dagen per week buiten mee met de veldwerkers en loop 1 dag per week mee op verschillende afdelingen op het kantoor.

Wat heb je tot nu toe allemaal al gedaan?

Ik heb tot nu toe klantenoffertes gemaakt op kantoor. Daarnaast ben ik met verschillende veldwerk opdrachten mee geweest die bij de offertes horen. Deze combinatie werkt erg fijn, want hierdoor begrijp ik goed waarom het onderzoek wordt gehouden en wat er allemaal moet gebeuren.

Onderzoeken die ik al gedaan heb zijn onverdachte bodemonderzoeken en meerdere partijkeuringen op PFAS en op asbest.

Wat is het leukste wat je bij MILON hebt gedaan?

Dat is sowieso meedoen aan de vrijdag middag borrel haha. Die is erg gezellig en het is leuk om het weekend met je collega’s en een biertje te starten.

Zou je later bij een bedrijf als MILON willen werken?

Ik zou later zeker bij een bedrijf als MILON willen werken. Dit bedrijf biedt eigenlijk alles wat ik zoek omdat de sfeer goed is, het werk leuk is en er veel afwisseling is in wat je doet.

 

Wij wensen Marloes en Tijn veel succes en plezier met de rest van hun stage!