Skip to content

Samenwerking met Paaspop Schijndel

MILON realiseert samen met B-CIS, Vissers-Ploegmakers en KWS Infra de asfaltverharding voor festivalterrein Paaspop.

Om de festivalgangers zonder modderoverlast te laten genieten van alle geuren, kleuren, prikkels, smaken en vooral klanken, heeft Stichting Paaspop besloten een asfaltverharding aan te leggen van circa 30.000 m2. Daar waar voorheen houten vlonders lagen, zijn de wandelpaden nu verhard met asfalt. Hierdoor zal het festivalterrein onder alle weersomstandigheden prima begaanbaar zijn.

Onder de asfaltverharding is bijna 10.000 ton immobilisaat toegepast. Dit betreft een mengsel dat opgebouwd is uit secundaire bouwstoffen en wordt versterkt met cement. Hierdoor ontstaat een duurzame en sterke oplossing welke dient als fundering voor de asfaltverharding. Secundaire bouwstoffen zijn gerecyclede afvalstoffen die door sorteren, breken, zeven en/of wassen geschikt zijn voor hergebruik in de wegenbouw en de asfaltindustrie.

Paaspop-GROOT

Bron foto: ANP/Telegraaf

B-CIS uit Zaltbommel en Vissers-Ploegmakers uit Erp hebben het immobilisaat geproduceerd en aangebracht en KWS Infra was verantwoordelijk voor het asfalt. MILON heeft tijdens dit proces zorg gedragen voor het bewaken en borgen van de kwaliteit van het immobilisaat.

Inmiddels is de operatie nagenoeg afgerond en kan het gras opnieuw ingezaaid worden. Op 14, 15 en 16 april 2017 zal de verhardingsvloer vervolgens maximaal getest worden door de feestende en swingende festivalganger. Als het goed is, blijven zijn schoenen daarbij schoon.

Voor meer informatie over het project kunt u zich wenden tot Rob Engelen via rob@milon.nl of 073-5477253.