Skip to content

Succesvolle afhandeling uitdagende vergunningaanvraag Re-Match

Met gepaste trots kunnen wij mededelen dat Re-Match onder onze begeleiding hun omgevingsvergunning heeft ontvangen. Hierdoor kunnen zij binnenkort starten met de bouw van de ultra-moderne kunstgrasrecycling faciliteit in Tiel. Het van oorsprong Deense bedrijf is Europees koploper in het succesvol recyclen van volledige kunstgrassystemen door middel van schone en groene gepatenteerde techniek. 

 In de te bouwen fabriek worden complete rollen kunstgras gerecycled, afkomstig van diverse sportclubs uit Nederland, België en West-Duitsland. Alle componenten worden van elkaar gescheiden zodat alle grondstoffen kunnen worden hergebruikt. In de fabriek kan 2 miljoen vierkante meter kunstgrasveld per jaar worden gerecycled (280 volledige velden!).

De nieuwe fabriek van Re-Match zal volledig gedigitaliseerd worden en model staan voor 23 andere fabrieken in Europa en Noord-Amerika. De Nederlandse recyclingfabriek wordt groter dan de bestaande fabriek in Denemarken.

Omgevingsvergunning

Re-Match kijkt tevreden terug op de afhandeling van het vergunningstraject.

“De aangepaste stikstofwetgeving werd een uitdaging en vertragende factor in onze vergunningaanvraag. Mede dankzij de deskundige begeleiding van MILON kon Re-Match de noodzakelijke technische stappen zetten waardoor het toekomstige recyclingproces vrij is van stikstofuitstoot. Daardoor konden we volledig aan de voorwaarden van de omgevingsvergunning voldoen”, Dr. Stefaan Florquin, COO bij Re-Match.

Onze toegevoegde waarde

Bij MILON hebben we al bijna 30 jaar kennis en ervaring in het leveren van milieuadvies en het verlenen van vergunning voor bedrijven uit de afvalbranche. We werken samen met diverse partners binnen de branche, waardoor over actuele specialistische kennis en ervaring beschikken.

Een van de onderwerpen waar we specialistische kennis over beschikken is stikstof. Dit kwam van pas bij de vergunningsaanvraag van Re-Match. Milieuadviseur Norma van den Wijngaard blikt terug:

“Het traject kende vele uitdagingen, voornamelijk op het gebied van natuur en de stikstofwetgeving. Uiteindelijk is het succesvol verlopen, met dank aan de innovatieve houding en de wil van het bedrijf om te blijven zoeken naar passende oplossingen en te investeren in goede bronmaatregelen.”

Kunnen wij uw organisatie ook begeleiden bij een vraagstuk met betrekking tot omgevingsvergunningen? Of heeft u vragen met betrekking tot stikstof en vergunningverlening? Neem dan contact op met Norma van den Wijngaard via norma@milon.nl of via 073-5477253.

Afbeelding ©MONTEA